KUNST SOM FORSVAR

Vi lever i en tid præget af selvoptagethed og aggression. Et stigende antal mennesker tror, at disse aspekter er nødvendige for at overleve: ikke at blive knust, at have succes, at synes større end andre. Dette angreb er kontinuerligt og hver dag kan vi gennem aviser, på tv eller internettet opleve, hvordan nyhederne nogle gange hopper fra side til side, springer selv de futuristiske vægge, der er annonceret til at blive bygget. Måske for at holde os væk med frygt.
Men selv det har Kunstpartiet løsningen på: KUNST SOM FORSVAR skal tages bogstaveligt. KUNST bør bruges af borgerne til at forbedre deres forsvarsmekanismer, således at udtryk for kreativitet og sans for det æstetiske, kan repræsentere det sande skjold mod alle mulige angreb…”

1. POLITI- K SKOLEN
workshop og forestilling

24-25. NOV, SKIVE / GAMLE RÅDHUS
19-20. JAN, HOLSTEBRO / GAMLE RÅDHUS / HOTEL SCHAUMBURG

27. JAN, VENØ (STRUER) / EFTERSKOLE
2. FEB, VEJLE / BIBLIOTEK
9. FEB, RINGKØBING / RÅDHUS HALLEN
20. AUG, ODENSE  / HCA FESTIVALS

MAYOR IN RESIDENCE var et projekt planlagt i detaljer på trods af, at Jeppes danske sprog var meget “improviseret”. Det er derfor, den “Længste Kandidat kendt i historien og hans Førstedame” kan dukke uskadt op med fornyet energi efter den længste valgkamp i Holstebro og Jylland (535 dage), hvor mange ville have givet op efter den første måned.
I dette nye store regionale projekt, kaldet KUNST SOM FORSVAR, appellerer Kunstpartiets Formand og Forkvinde (Giuseppe L. Bonifati, Italien og Linda Sugataghy, Ungarn) sammen med Forsvarsrådgiver (Alberto M. Guinaldo, Spanien) til alle jyske kommuner!
Vi har allerede annonceret den kommende “Politi-k skole” for de lokale politikere der ikke er blevet valgt ved kommune- og regionsrådsvalget d. 21. november 2017! Den første eksperimentende skole vil starte i Skive kommune den første weekend efter valgresultatet er kendt (24-25 november 2017). Kunstpartiets “Internationale Omrejsende Politikskole” vil være aktiv i hele Jylland i 2018 i flere kommuner. De bedste studerende vil deltagere i en Masterclass på Kulturmødet på Mors (23-25 august 2018).

PRESS
TV-MIDT VEST – Kulturmødet 2017
Dagbladet Holstebro
Limfjord Update
Information
Dagbladet Holstebro 2
AOH
VAFO
Dagbladet Ringkøbing-Skjern
Fredericia Dagblade

CIAO CIAO BAMBINI!

I rammerne af den omrejsende “Politi-k skole”, vil Kunstpartiet gennem en koncert/show vise en anden side af politik, nemlig at de hedder “Nattergals Politik”: Giuseppe L. Bonifati er en spændende og charmerende sanger og hans stemme har et godt tag på danske borgere. Men som foreslået af Kunstpartiets logo (Tomaten), kan vi jo ikke kan vide, hvad publikum vil bruge det til…

et samarbejde med
Det Italienske Kultur Institut i København

 

 


2. KOMMANDOPOST
site-specifik performance

23. FEB, HOLSTEBRO / KOMMANDOCENTRALEN
27. FEB, SILKEBORG / KOMMANDOCENTRALEN
28. FEB, IKAST-BRANDE / KOMMANDOCENTRALEN
1. MAR, ODDER / KOMMANDOCENTRALEN
2. MAR, HADSUND / KOMMANDOCENTRALEN
5. MAR, HANSTHOLM / MUSEUMSBUNKEREN
6. MAR, KYST / BANGSBO FORT BUNKERMUSEUM
7. MAR, HIRTSHALS / BUNKERMUSEET 10. BATTERI
8. MAR, RINGKØBING / BUNKER V. V. JYSK ANDEL
9. MAR, ODDESUND / KOMMANDOBUNKER
21-22. AUG, ODENSE / HCA FESTIVALS

Sammen med “Forsvarsrådgiveren” (den spanske skuespiller Alberto M. Guinaldo) fandt Kunstpartiet ud af, at de måtte tage skridt til at forhindre det største problem i Jylland: vinteren, som er en stor fare for “Den Økologiske Tomat”. Så de fandt et sikkert sted til “partiets totem”: Kommandocentralen, en gammel bunker fra den kolde krigs tid i området ved Døesvej i Holstebro. Her tilbragte de det meste af Oktober måned med at forberede hver en detalje af Forsvarsplanen. D. 28. oktober 2016 inviterede Kunstpartiet og “Forsvarsrådgiveren” borgere i Holstebro til at blive præsenteret for strategien mod kulden og den blomstrende vinterdepression: “Vi vil plante tomathegn i alle haver i Holstebro”.

Mere overbevisning
På Holstebro-egnen, som allerede er blevet overbevist om denne filosofi, har Kunstpartiet opnået stor popularitet. Men i 2018 har Kunstpartiet behov  for at overbevise og beskytte noget mere. Det er derfor, at vi gerne vil dele vores filosofi med andre borgere fra forskellige byer i Jylland. Og på samme tid præsentere den særlige site-specific performance “Kommandopost”, med skuespillere Alberto M. Guinaldo (E) og Taylor Alling (UK) i forskellige bunkere i regionen.

i samarbejde med
bunkerere i den Jyske region.

PRESS
AOH.dk

 

 


3. DER ER IKKE MERE KAGE!
danse & performance for & med børn

7. MAJ, ESBJERG KUNSTMUSEUM
8. MAJ, STRUER / MUSEUM
9. MAJ, SILKEBORG BAD

Kunstpartiets projekt til Ungdommen, med børn fra skoler i Jylland regionen,
med dansere fra den internationale dans gruppe MA-ZE (Ungarn), koncept og instruktør: Giuseppe L. Bonifati

Vi vil “besætte” Kunstmuseer i Jylland og sove der sammen med mange børn, så de yngre generationer kan ånde og være tættere på “KUNST”. I mellemtiden vil der være flere øjeblikke med dans, fortælling, musik og teater for at arbejde med det ubevidste. Vi vil gerne, når de vågner, at alle børn kommer til os og fortæller de mest fantastiske ideer, de har i tankerne efter deres drømme. Vi vil bruge og inkludere alle deres idéer i et “Kunstpartiets Manifest til Ungdommen”.

Vi ønsker også at give en særlig præmie: den, der kommer med den bedste idé, vil blive udnævnt “Ungdomsambassadør”.

tak til støtte af
Ungarsk National Kulturfond – Imre Zoltán program

i samarbejde med 
Kunstmuseer i Jylland

 


4. COUS-COUS MED DANSK PAS
forestilling

17. MAJ, HOLSTEBRO ASYL CENTER

18 MAJ, RANUM ASYL CENTER
18. MAJ, TRANUM ASYL CENTER

Performance er en del af det større projekt ABOVE THE SKIN (Workshop, Urban actions og Performance), afholdt med succes af DOO performing arts group i flere lande (Italien, Danmark, Ungarn, Slovenien, Spanien, Brasilien, m.v.). Under COUS-COUS MED DANSK PAS vil Kunstpartiet rejse rundt til Jyllands asylcentre med sin performance, som sætter spørgsmålstegn ved temaerne IDENTITET og GRÆNSER (både fysisk og mentalt).

“Ceremoniemesteren” sidder ved et langt bord til en speciel middag for udvalgte gæster, lokalbefolkningen og udlændinge, de bære alle second skin dragter, men nogen ødelægger etiketten. Der viser sig at være en ubuden gæst: Den anderledes , under den anden hud, vil en tredje afsløre sig. Hvad vil forblive i stedet for de andres hud?

i samarbejde med 
Aarhus Produktionsskole

5. PRO DOMO TUA
set design & video installation

16 marts- 30. juni 2018
Bomhuset – Museum for Miniature Art (Holstebro)

I 58 f.Kr. blev Marco Tullio Cicero, politiker, retoriker, filosof og skribent, sendt i eksil, fordi han, mens han var konsul i Rom, havde dømt tilhængerne af senator Lucio Sergio Catilina til døden. Under retssagen blev dødsdommene ikke godkendt af folkets repræsentanter, og under  en senere efterforskning blev Cicero anklaget for ikke at overholde den forfatningsmæssige procedure. Cicero blev sendt i eksil og hans ejendomme beslaglagt. På området ved hans overdådige “domus”, der var bygget på Palatinerhøjen, blev der i stedet bygget et “Frihedstempel”. Cicero blev benådet i det følgende år, og da han vendte tilbage til Rom, forsøgte han straks at få yderligere kompensation fra staten for det ødelagte hus og ombygningen af ​ det. Fra den tid er “De domo sua” (eller “pro domo sua”) blevet betegnelsen – selv i politik – for hvem der udelukkende taler til forsvar for sine personlige interesser.

Med udgangspunkt i denne historiske begivenhed vil vi i den nye kunstudstilling “Pro Domo Tua” i én enkel figur (en moderne tyrefægter), se den underbevidste symbiose af en række tidligere ledere. Der vil blive skabt en sti rundt om “huset” for folk, der besøger udstillingen.
Sæt-designet vil gennem en operation af arkitektur og medier omdanne Holstebros ældste hus og mindste museum til en 24/7 videoinstallation og et drømmeagtigt udstillingsvindue. Inde i “domus” vil der blive installeret fem videopaneler og ved hvert af dem vil et videokapitel vil blive projiceret ud i et vindue i Bomhuset. Arbejdet vil fokusere på den betydning og indflydelse, som kunst kan have på politik. Eller viceversa.


koncept og instruktør 
Giuseppe L. Bonifati
video og arkitektonisk medie: Stefano di Buduo
set design:
Mette Sandholt og Linda Sugataghy

et partnerskab
DOO performing arts group / Aesop Studio

støttet af
Holstebro Kommune, Færch Fonden

i samarbejde med
Holstebro Kunstmuseum, Bergen Begravelse, Hundborg Kirke, DK Kød ApS

-et tværfagligt projekt

skabt og instrueret af
Giuseppe L. Bonifati (I)

med
Alberto Martinez Guinaldo (E), Giuseppe L. Bonifati (I), Linda Sugataghy (H),
og med deltagelse af M.stro Claudio Passilongo, Stefano Di Buduo, (I)
Martin Nore (DK), Taylor Alling (UK),
Emesey Nagy, Jessica Simet, Kristóf Várnagy fra MA•ZE dansgruppe (H),
Kramer Madsen og studerende fra Aarhus Produktionsskole


projektkoordinator

Mette Sandholt


et partnerskab

DOO performing art group / Nordisk Teaterlaboratorium

støttet af
Holstebro Kommune, Færch Fonden, HCA Festivals, Kulturaftale for Midt- og Vestjylland,
Skive Kommune, Ikast-Brande Kommune, Odder Kommune, Vejle Kommune,
Ringkøbing Kommune, bl. a. kommuner i Jylland regionen,
og Esbjerg Kunstmuseum, Silkeborg Bad, Struer Museum,
Asylcentre Vesthimmerland og Jammerbugt

sponsors_2018.jpg

Advertisement
%d bloggers like this: