KUNST PÅ OPKALD

Vi tror, at der på det seneste har være en spirende forståelse af den potentielle indvirkning, som KUNST har på SUNDHED. Kunst kan bruges på mange måder i sundhedssystemet, ikke kun som en terapeutisk aktivitet for både patienter og personalet, men også som en støtte i forebyggelse af medicinske problemer. Muligvis ikke som en erstatning for klassiske medicinske metoder, men kunst som alternativ medicin og behandling har vist at kunne forbedre tilstanden for mennesker med psykiske helbredsproblemer.
Kunstpartiets nye eksperimentelle projekt i 2019 har som mål at undersøge den kapacitet, som kunst kan have på sundhed og at nå ud til en større del af samfundet. Vi vil undersøge dette emne gennem kunstneriske ophold i 8 byer i Region Midt og Vestjylland, hvor vi vil køre med en speciel ambulance, og hvor intime performances også vil foregå inde i bilen. Med den vigtige tilstedeværelse af Kata Juhasz, international danser og praktiserende læge, vil aktiviteterne inkludere aktioner, forestillinger og workshops som forebyggelse og genopladning derhjemme, på gader og operationsstuer, i skoler, kontorer, teatre, museer, m.v. En type forestilling kaldet “Rechargeable” vil blive gennemført i samarbejde med lokale grupper af ældre i troen på, at kunst kan forlænge forventet levetid.

Det fælles punkt i vores aktiviteter er, at de alle vil udfordre kvaliteten af personlige relationer. Derfor skal vi med “ingen wi-fi i soveværelser”-kampagnen hjælpe par til at genfinde glæden ved hinanden. Kunstpartiets hovedkvarter Bomhuset – Museum for Kleinkunst i Holstebro vil i hele perioden være et regionalt “Art Emergency Unit”, hvor kunstnere vil kunne besøge patienter efter aftale. Det lille museum vil også være udstillingssted og laboratorium for en helt ny og provokerende installation: “Somebody should keep the rest”, som byens amulet imod alle former for sygdom.

Folk vil få muligheden for at være tilskuere, men også som deltagende aktører, hvor æstetisk og kropslig udfoldelse af kunsten fungerer som alternativ medicin.

alternativmedicinKP

et projekt om Kunst og Sundhed
2019

skabt og instrueret af
Giuseppe L. Bonifati (I)

med
Giuseppe Bonifati (I), Kata Juhasz og Linda Sugataghy (H)

og med deltagelse af
Alberto M. Guinaldo, Raquel Subirana (E), MA•ZE dansgruppe (H)
M.stro Claudio Passilongo, Stefano Di Buduo (I)

projektkoordinatorer
Victor Tambo (DK), Tamas Loky (H)

et partnerskab
DOO performing art group (I) / Nordisk Teaterlaboratorium (DK)  / Aulea Foundation (H)

støttet af
Holstebro Kommune, Herning Kommune, Skanderborg Kommune, Syddjurs Kommune, Struer Kommune bl. a. kommuner i Midt- og Vestjylland regionen /
Kulturaftale for Midtog Vestjylland / NKA (National Hungarian Cultural Fund),
EMMI (Hungarian Ministry Human Capacities)

i samarbejde med
kunstcentre, museer, institutioner, hospitaler, skoler, virksomheder i Jylland regionen

Advertisements